onsdag 2 juni 2010

Om SD:s historia i Expressen

I dag publicerar vi en artikel på Sidan 4 i Expressen. Texten är en sammanfattning av bokens granskning av Sverigedemokraternas förhållande till nazismen.

Läs artikeln här:

4 kommentarer:

  1. "I kommande nummer av tidskriften Expo avslöjas att ett 50-tal sverigedemokrater har kopplingar till grupper som partiet officiellt tar avstånd ifrån. Flera av partiets kommunfullmäktigekandidater i höstens val har varit aktiva på det nazistiska nätforumet Nordisk. Där har de bland annat sökt kontakt med andra vit makt-grupper, gjort reklam för vit makt-band och förnekat Förintelsen."

    SD brukar ju i princip bara spy galla på Expo, men här finns anledning att tacka er för hjälpen med renhållningen. SD varken bör eller kan kartlägga sina medlemmar och kandidater som Expo verkar kunna. Jag vill minnas att SD med Expos hjälp inför valet 2006 kunde plocka bort ett antal rötägg från listorna (bl a en som ljugit om sitt medlemskap i en nazistisk organisation) och nu lär man i god tid innan valet i höst kunna göra detsamma. SD måste verkligen se upp med detta. Ute i landet finns alltid risken att högerextrema infiltratörer, stollar m fl kan slinka in på kommunala mandat och göra åtskillig skada för partiet.

    SvaraRadera
  2. Ja, Sverigedemokraterna behöver uppenbarligen hjälp. Problemet för partiet är nog snarare att dess ledning många gånger saknar den omedelbara ryggradsreaktionen som de flesta demokrater får när de ställs inför dessa kopplingar till nazismen.

    /Daniel

    SvaraRadera
  3. ...men har Vänsterpartiet gjort upp med kommunismen tro? Även om V inte är kommunister så finns det ju många inom partiet som är det och längtar tillbaka till VPK-tiden.

    SvaraRadera
  4. Det finns med all säkerhet kommunister i Vänsterpartiet. Vänsterpartiets förhållande till sin historia har ju också med rätta granskats.

    /Daniel

    SvaraRadera